Wie verdient volgens u de Dr. Peelencultuurprijs 2015?

Maandag 06 juli 2015

Op 6 september, tijdens de culturele dag in en rondom de Weijer in Boxmeer, reiken burgemeester Van Soest en wethouder Hendriks-Van Haren voor de 11e keer de prestigieuze dr. Peelencultuurprijs uit.

De dr. Peelencultuurprijs is een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een inwoner, vereniging of organisatie die iets bijzonders betekent voor het culturele leven in de gemeente Boxmeer. Een onafhankelijke commissie beoordeelt alle ingebrachte voorstellen van inwoners en brengt een advies uit aan het college van burgemeester en wethouders dat uiteindelijk de prijs toekent.

Dit jaar wordt voor het eerst de Dr. PeelenStimuleringsprijs uitgereikt.

De Dr. PeelenStimuleringsprijs is een nieuw initiatief dat is geboren uit de bestaande Dr. PeelenCultuurprijs maar een eigen dynamiek en bestaansrecht heeft. Het idee erachter is dat met deze prijs een stimulans wordt gegeven aan vernieuwend jong initiatief op het gebied van cultuur, kunst en/of muziek in de breedste zin van het woord. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Cybox dat op deze wijze een bijdrage wil leveren aan het stimuleren en promoten van jonge en inspirerende vormen van cultuur, kunst en/of muziek.
 

Voordragen
Alle inwoners van de gemeente Boxmeer kunnen vanaf heden via een mail naar info@drpeelen.nl een kandidaat, vereniging, initiatief of organisatie voordragen. Dat geldt voor beide prijzen. Voordrachten kunnen tot maandag 24 augustus 2015 ingediend worden.

Een korte omschrijving en motivatie is een vereiste om in de ‘longlist’ opgenomen te worden. De commissie wil uitdrukkelijk vermelden dat het niet gaat om het aantal uitgebrachte voordrachten op een kandidaat of organisatie om uiteindelijk een winnaar te krijgen. Dit in tegenstelling tot vorige jaren. De onafhankelijke commissie aangevuld met 3 vertegenwoordigers uit het noordelijk en zuidelijk deel van de gemeente en uit Boxmeer zelf, stelt uiteindelijk de voordracht samen. Dat geldt ook voor de Dr.Peelenstimuleringsprijs.
 

Vorige winnaars
Sinds 2005 is de prijs jaarlijks uitgereikt. De eerste keer ging de prijs naar harmonie Semper Unitas uit Sambeek. Vervolgens kregen de Boxmeerse galeriehouder Thijs Bastiaans (2006), historicus Herman Jan van Cuijk (2007), fanfare Vriendenkring samen met Het Overloons Toneel (2008), Jan van Neerven (2009), IVN de Maasvallei (2010) ,  het Koningskerkje (2011), stichting Op De Tôffel (2012), de organisatie van Muziekpark (2013) en Troon aan de Vijver (2014) de prijs.

De Dr. Peelenstimuleringsprijs kent uiteraard nog geen winnaars.

Voor uitgebreide informatie kijk op www.drpeelen.nl

 

 

Nieuwsarchief