PodiumB uit Beugen winnaar Dr. PeelenCultuurprijs 2015

Maandag 07 september 2015
De Dr. PeelenCultuurprijs 2015 is gewonnen door PodiumB uit Beugen. Op zondag 6 september reikten burgemeester Van Soest en wethouder mevrouw Hendriks van Haren de prijs uit in De Weijer.  De Dr. PeelenCultuurprijs is bestemd voor een persoon of organisatie die bijzondere activiteiten op cultureel gebied in de gemeente Boxmeer organiseert.

PodiumB is een gratis toegankelijk festival, dat dit jaar op zaterdag 10 oktober voor de vijfde keer wordt gehouden in ‘t Jeugdhuis in Beugen. Het festival biedt jonge, talentvolle artiesten op het gebied van muziek, theater en kleinkunst een kans om op te treden.
De andere genomineerde was kunstpromotor Willem den Hartigh uit Boxmeer.

Voor het eerst werd dit jaar ook de Dr. PeelenStimuleringsprijs uitgereikt, waarmee de commissie een jong initiatief een schouderklopje wil geven. Deze prijs is toegekend aan Schijt aan de Grens uit Holthees, Overloon en Venray en Symphonica in Sporto uit Vierlingsbeek.

De prijs is vernoemd naar Dr. Peelen (1601-1667), die op erg veel en met name op  sociaal-culturele gebieden, actief is geweest in Boxmeer. Een onafhankelijke selectiecommissie, de Commissie Dr. PeelenCultuurprijs gemeente Boxmeer, heeft de inzendingen beoordeeld en de genomineerden voorgedragen.

 

Nieuwsarchief