UITREIKING DR. PEELENCULTUUR- EN DR. PEELENSTIMULERINGSPRIJS

Zaterdag 09 september 2017

Onder luid applaus van de aanwezigen reikten burgemeester Van Soest en cultuurwethouder Hendriks- Van Haren op zaterdag 9 september in de theaterzaal van De Weijer de Dr. Peelencultuurprijs en de Dr. Peelenstimuleringsprijs uit.


Prijswinnaars
De Stimuleringsprijs 2017 werd uitgereikt aan de ‘Werkgroep vliegtuigcrashes en noodlandingen in de gemeente Boxmeer in WO II’.

De organisatie van de Kunstroute Holthees-Smakt, o.l.v. Henk van Os ontving de Cultuurprijs 2017.


Werkgroep vliegtuigcrashes en noodlandingen
De start van dit initiatief is recent. De beoordelende commissie is van mening dat de mogelijkheden voor dit initiatief breed zijn, met name op het gebied van educatie en voorlichting. De verhalen uit WO II moeten verteld worden, zodat ieder er van leren kan.


Kunstroute Holthees-Smakt
Door kunst onder te brengen in mooie tuinen, idyllische loodsen en locaties met mooie vergezichten van Holthees en Smakt, worden bewoners volledig betrokken bij de kunstroute. Door toegankelijkheid, brede opzet én de inbreng van educatieve projecten voor kinderen worden kunst én het dorp kunstig aan de man gebracht.


Overige genomineerden
Ook het team van De Weijer en dichter John van Raaij waren in de race voor een van de Dr.Peelenprijzen.

Mede door de professionele aanpak van het team De Weijer in Boxmeer is een goed lopend cultureel centrum ontstaan dat bijdraagt aan de leefbaarheid binnen Boxmeer, met uitstraling tot ver buiten de regio.

Schrijver John van Raaij weet met weinig woorden veel te zeggen. De wijze waarop John woorden verzamelt en deze in de context plaatst, maakt hem uniek en een inspiratiebron voor velen.


Jaarlijkse uitreiking
Beide prijzen worden jaarlijks uitgereikt. Een externe commissie verzamelt de voordrachten en legt de keuze ter besluitvorming voor aan het college van B&W.


Het college van Boxmeer wil met de Dr. PeelenCultuurprijs waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied en anderen stimuleren dit ook te doen om zo het aanbod en de deelname aan cultuur in de gemeente Boxmeer te bevorderen.

 

Nieuwsarchief