Monument onthulling ter ere van F/Lt. Peter Edward Raw

Woensdag 11 oktober 2017

Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor de winnaars van de Dr.Peelen Stimuleringsprijs 2017. De werkgroep vliegtuigcrashes WOII Boxmeer organiseerde een bijeenkomst om het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegtuigcrashes en in het bijzonder Peter Edward Raw, te onthullen.

Er was een hoge opkomst. Het dorpshuis van Vortum-Mullem: “‘t gemeenschapshuus” was helemaal vol. De bijeenkomst was waardig en ontroerend door de aanwezigheid van soldaten van de Royal Air Force, de Koninklijke luchtmacht, veteranen en in het bijzonder de familie van Peter Edward Raw.

Er is gekozen om het monument ter nagedachtenis van Peter Edward Raw te laten zijn, omdat zijn moeder drie van de vier zoons heeft verloren, allen werkzaam bij de luchtmacht. Dit verhaal is één van de vele verhalen die te lezen zijn in het boek “Vliegtuigcrashes en noodlandingen WOII gemeente Boxmeer” dat de werkgroep heeft samengesteld.

De muzikale omlijsting van de bijeenkomst was erg goed en met het leggen van kransen en het voordragen van gedichten, oa door basisschoolkinderen uit Vortum-Mullem, kreeg het geheel een ceremonieel karakter.

Binnenkort zal het monument bij de crashplaats geplaatst worden.
Zie ook: www.landvancuijk.nl/nieuws/6469/lezing-en-boekpresentatie-vliegtuigcrashes-wo2-in-boxmeer/

 

Nieuwsarchief